Samsun'un tarihinde güzel bir mobilyacılık geçmişi olduğunu ve bunun hep anlatıldığını belirten Dağlı, "İnegöl, Kayseri bu durumda olmazken Samsun'u mobilya sektöründe ne derece önemli bir yer olduğunu biz duyuyoruz, okuyoruz sizlerde yaşıyosunuz. Alt yapımız var, sanat yapımız var, malzeme alt yapısı var, donanım alt yapısı var ve en önemlisi pazar alt yapısı var inşallah bunu geçmişe bakarak biraz da ders almak suretiyle yeniden canlandırmak için inşallah hep birlikte uğraşmamız gerektiğini söylemek istiyorum.

Samsun'da beş sektör saydığımızda bunlardan birtaneside tabiki "Mobilya Sektörü" bizim için olmazsa olmaz. Çok nitelikli ihracata dayalı iş yapan çok güzel tesislerimizde var. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Vezirköprü Belediye Başkanımız, Vezirköprü (TSO) Başkanımız ile beraber bir toplantı yaptık. Vezirköprü'de ağaç ürünlerini işlemeye dönük önemli bir alt yapı var ve o alt yapıyı biliyoruz ve bunların önlerini açmakla yükümlüyüz. Orta ölçekli bir sanayi alanının mobilyacı firmalarımız için tahsis etmemiz gerektiğini, onların önlerini açmamız gerektiğini, tabiki onlarında bize el uzatmak suretiyle her şeyi devletten beklemeden hep birlikte yapmak suretiyle olması gerektiğini istişare ettik. Önümüzde bir eylem, plan ve faaliyet planı çıkartmak suretiyle hep birlikte çalışmaya başlarız diyorum. diye konuştu. Samsun'umuz gerçekten çok önemli bir konuma sahip. Üç tane limanımız var, demir yolumuz var, uluslar arası havalimanına sahibiz ve bundan daha güzel bir alt yapı olmaz. Mobilya konusunda el becerisi konusunda çok önemli bir insan alt yapımız var. Zamanla sular durulacak her zaman, şimdiki gibi olmayacak biz önemli bir lokasyondayız yani kuzeye açılan en önemli noktadayız. Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden mobilyacılarımız buradan önemli malzemeler sağladıklarını biliyoruz. Özellikle Ağaç ürünleri üzerine ve bunları yaptıktan sonrada ihracat üzerine önemli bir noktadayız. Bu sularda durulacak ve ihracatımız tekrar çok daha fazlasıyla başlayacak" diye konuştu.

 

DEMİR: SAMSUN'UN KARADENİZ'İN EN ÖNEMLİ LOKASYONLARINDAN BİRİ
Samsun'un son yıllarda ciddi bir atak içinde olduğuna dikkati çeken Demir, "Anadolu fuarlarında en verimli fuar merkezlerinden bir tanesi Samsun. Samsun geçmişte mobilya ve dekorasyon alanında Türkiye'den en önemli lokasyonlardan bir tanesiydi. Bugün İnegöl'den daha öndeydi Samsun. Ama süreç içerisinde inovasyon, markalaşma, bilgi, teknoloji, geleceği okuma... Bu konuda her şey emekle oluyor. Burası bir toptancı merkeziydi daha çok. İmalatta belli merkezlerin gerisindeyiz ama şu anda Samsun'daki mobilya ve dekorasyon sektörü çok sağlıklı ve güzel bir büyüme içerisinde. Buna hepimizin ciddi desteklemesi gerekiyor." diye konuştu.

GÖKDEMİR: FUARININ ALTINCISINI DÜZENLEMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir de Türkiye'nin en eski mobilya üretim merkezlerinden biri Samsun'da mobilya ve dekorasyon fuarının altıncısını düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Samsun dışında farklı bölgelerden 57 firmanın katılımıyla fuarın kapılarını ziyarete açtığını dile getiren Gökdemir, "Fuarda oturma grupları, yatak odaları, bahçe, balkon mobilyaları, ofis mobilyaları, yatak baza çeşitleri, mutfak mobilyaları ve aksesuarlar gibi çok çeşitli ürünler çağdaş ve özgün tasarımlar hem yurt içinden hem yurt dışından gelecek mobilya toptancıları mobilya alıcılarıyla son tüketicilerin beğenisine sunulacak." dedi. Gökdemir, yaptıkları tanıtım çalışmaları sonucunda fuara farklı ülkelerden de katılım olacağını dile getirerek, "Gürcistan, Libya, Filistin, İsrail, Ürdün, Umman, Lübnan, Sudan, Fransa ve Almanya'dan katılımını kesinleştirmiş misafirlerimizi ağırlayacağız. Fuar boyunca firmalarımızla bir araya gelip birebir görüşmeler yapacaklar. Bunun sonucunda katılımcılarımızın ihracat hacimlerinin artacağına inanıyoruz. Sanayicilerimizin yeni pazarlara açılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi, katılımcılar stantları gezdi.