Samsun'a beklenen kar yağışı 09 Mart Çarşamba günü akşam saatlerinde başladı, Samsun Hava Durumu Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı kar yağışı uyarısının ardından Samsun'da yağış yoğunluğunu artırıyor.

Samsun’da Tipi Şeklinde Yağacak

 SAMSUN HAVA DURUMU 09 Mart 2022 Çarşamba 08:01 Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ülkeyi etkisi altına alan Sibirya soğukları Samsun'da da kar yağışına neden oldu. Samsun'a dün gece başlayan yağışlar hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.  Dün yağmurla başlayan soğuk ve yağışlı hava 19 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek. Samsun'da hava sıcaklığı gece 0 dereceye, gündüzleri ise 4 derece olarak tahmin ediliyor. Yağışların hafta sonuna devam etmesi bekleniyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü Açıkladı...                         

  Alaçam ilçesinde 2 okulda eğitime 1 gün ara verilirken, 8 mahallede oturan öğrenciler için de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

  Havza ilçesi için yapılan açıklamada, “Havza ilçemizdeki olumsuz hava koşulları ve meteorolojiden alınan bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde, yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiğinden 10 Mart Perşembe günü ilçe merkezi dışında kalan taşıma merkezi (köyler) okullarımızda, Yeşilalan İlkokulunda ve Muzaffer Tahmaz İş Eğitim ve Uygulama Okulunda ve Resmi Özel Eğitim sınıflarında 1 gün süre ile yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim kararı alınmıştır. Ayrıca merkez ilçedeki okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz de izinli sayılacaklardır” denildi