Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Yöneticisi Sıddık Akın, Eğitim Sen Amasya İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette Eğitim Sen Amasya İl Başkanı Mustafa Ölgün ve SES Amasya İl Temsilcisi Satılmış Ayan da hazır bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Şükran Kablan yaptığı açıklamada, “19 Martta Samsun’da bir Karadeniz bölge mitingi yapıyoruz.

 KESK olarak özellikle bütçenin mecliste görüşüldüğü zamanda halktan yana halk için bir bütçe talebiyle yine aynı şekilde yoksulluğa, işsizliğe ve zamlara karşı alanlarda olduğumuz 4 bölge mitingi gerçekleştirmiştik Kasım ayı içerisinde. İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Ankara olmak üzere. Bu çerçevede o günden bu güne ekonomik krizin derinleştiği bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin ve kamu emekçilerinin de içinde olduğu çok geniş bir kesimin her geçen gün ücretlerinin erimesi, yoksullaşmanın artması, sefalet ücretlerine mahkum edilmesine karşı 19 Martta Samsun’da bir bölge mitingi gerçekleştireceğiz.

 Bu mitingi 12 il olarak katılımlı olarak gerçekleştireceğiz. Buradan şunu belirtmek isteriz ki bugüne kadar ülkeyi yöneten iktidar mevcut olan ekonomik krizin faturasını her fırsatta emekçilere kesmek istemiştir.

  Emekçilerin ücretlerini kısarak, zam artışlarını hakkaniyetli bir şekilde ve gerçek enflasyon oranlarında yapmayarak, enflasyon oranlarıyla oynayıp, takla attırıp gerçek enflasyon oranlarının üstünü gizlemek adına TÜİK’in açıkladığı inandırıcılığı kalmamış, enflasyon oranlarının dahi altında zam artışlarını bu ülkedeki emekçilere reva görenler bizlere biraz daha dayanmamızı ve bu gerçek ekonomik krizin esas sorumlularının kendileri olmadığını söylemek istiyorlar.

 Ancak biz çok iyi biliyoruz ki bugüne kadar emek düşmanı politikalar sonucunda, kamudaki özelleştirmeler sonucunda, sermayeden yana sermayaderleri zengin eden, bizim cebimizden bizim emeğimizden, bizim alın terimizden alarak, başkalarının belirli rant çevrelerinin cebine, kasalarına doldurduklarını, geri alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

 Bu çerçevede başta özelleştirmeler olmak üzere Bu çerçevede başta özelleştirmeler olmak üzere özelleştirmelere karşı  yapılan zamlar akaryakıt, doğalgaz, elektrik başta olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınıncaya ve bu ülkede yaşayan milyonlar olarak bizler, kamu emekçileri de dahil esnaflar, çiftçiler, işçiler, işsizler, kadınlar açıkçası ezilen ve yok sayılan, emeği yok sayılan bütün kesimler olarak 19 Martta alanlarda olacağız. İşsizliğe, yoksulluğa, zamlara hayır demek ve daha özgür, eşit, demokratik bir ülke talebini dile getirmek için buradan tüm emekçilere, halkımıza tepkisini bizimle alanda omuz omuza haykırmaya, dillendirmeye çağırıyoruz. Ne kadar güçlü olursak vereceğimiz mesaj yerine o kadar çabuk ulaşacaktır.” Dedi.

Eğitim Sen Amasya İl Başkanlığı 19 Martta Samsunda yapılacak miting için Mustafabey Hamamının önünden saat sabah 10’da otobüs kaldıracak.