Ordu'da meydana gelene heyelan nedeniyle 3 ev ve bir ahır yıkıldı, 4 tane büyükbaş hayvan telef oldu. Can kaybı ve yaralanma olmazken, heyelanın devam ettiği mahallede geniş çaplı güvenlik önlemi alındı.

Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde sabah saatlerinde heyelan meydana geldi. Kar yağışının ardından yumuşayan toprak örtüsü sonucu oluşan heyelan nedeniyle, Malcuk Sokakta bulunan 5 evden 3'ü yıkıldı. Heyelan nedeniyle yıkılan evler toprak altına kalırken, Erol Türkmen isimli üreticiye ait ev yıkıldı, sonrasında da yanmaya başladı. Heyelan sonucu 4 adet büyükbaş hayvan da telef oldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, jandarma ekipleri, 112 Acil Sağlık ekipleri, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipler, sokağın giriş ve çıkışlarını kapatarak insanların girmesine engel olurken, mahalledeki mezarlarda da heyelan nedeniyle yer değiştirdi.

Heyelan nedeniyle yıkılan ve yangın çıkan, inekleri de telef olan evin sahibi Erol Türkmen, 'Sabah 08.00'den sonra Ordu'ya gittim ve hiçbir şey yoktu. Birden ne olduysa oldu. benim yanan evim 150 metre yukarıda idi. Yukarıdan bu alan geldi. Bir tane daha beton evimiz vardı, o şuan kayıp toprak altında. Yine yukarıda da farklı bir evimiz vardı o da şuan kayıpta. Benim ineklerim vardı, şuan onlar burada telef oldular' ifadelerine yer verdi.