Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra ÖZYOL, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar’ı ve Ceyhan Belediye Başkanı  Hülya Erdem’i makamında ziyaret etti. Adana Ceyhan’da bu yıl  Onuncusu düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalına katıldı .

Ceyhan sokakları karnavalla renklendi

Ceyhan sokaklarında Adana Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı Ceyhan sokaklarına taştı.

Pandemi nedeniyle iki yıl aradan sonra yeniden başlayan Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nı Ceyhan’a taşıyan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, tüm Ceyhanlıları karnaval coşkusuna ortak etti.

Renkli stantlar, halk oyunları gösterisi, kostüm şov, bando ve klasik araçlar eşliğinde gerçekleşen karnaval korteji heyecan, umut ve coşkuyu beraberinde getirdi.

Ceyhan Belediyesi’nin Dikimevi’nde genç kızlar ve kadınlar tarafından üretilen kostümler ise büyük ilgi gördü. Ceyhan’daki karnavalda Ceyhan Belediyesi Toplum Merkezi’nde Ceyhanlı kadınların ellerinde şekillenen turunç reçeli, turunçtan yapılan süs eşyaları da beğeniye sunuldu.

KARNAVAL, İLK KEZ VE KAPSAMLI OLARAK CEYHAN’DA…

Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz,  Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Ceyhan protokolü, oda başkanları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve Ceyhanlıların yanı sıra ilçe dışından gelen misafirlerin de büyük ilgi gösterdiği karnaval heyecanını Ceyhan sokaklarına taşımaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Adana’nın ilk ve tek başkanı, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, onuncusu düzenlenen karnavalı ilk kez ve kapsamlı olarak Ceyhanlılarla buluşturmanın mutluluğunu paylaştı.

İlklerin, enlerin, teklerin kenti Adana’nın kadim ilçesi Ceyhan’da uluslararası bir karnavala ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Erdem, “Adanamızın, Ceyhanımızın dostluğunu, kardeşliğini, misafirperverliğini Ceyhan sokaklarından tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya ilan ediyoruz. Herkesi her kesimi kadim ilçemiz Ceyhan’a bekliyoruz” dedi.

CEYHAN’IN TURUNÇ REÇELLERİ TÜRKİYE’Yİ SARACAK

Ceyhan’da sosyal ve toplumsal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Erdem, “Ceyhanımızla özdeşleşmiş turunç ağaçlarında olgunlaşan, artık dalından düşmeye yüz tutmuş turunç meyvesini sofralara, evlerin, işyerlerin masalarına, vitrinlerine taşıdık. Narenciye meyvelerinin atası turunçtan organik turunç reçeli ve turunç ekşisi ile turunç mumluğu üretimi gerçekleştirdik. Belediyemizin Toplum Merkezinde Ceyhanlı kadınların ellerinde şekillenen turunçlarımız sağlıklı besin maddesi oldu. Aynı zamanda süs eşyası haline getirildi. Bu sayede hem üretim hem istihdam sağladık, sağlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Turunçtan elde edilen ürünleri Ceyhan’a renk katan Portakal Çiçeği Karnavalı’nda vatandaşların beğenisine sunmanın gurur ve mutluluğunu da paylaşan Başkan Erdem, bir de müjde verdi. Hülya Erdem, “Çok yakında ülkemizin her yanına Ceyhanlı kadınların ellerinde şekillenen bu ürünleri sunacağız” dedi.

BAŞKAN ERDEM, KONSERE DAVET ETTİ, DÜNYAYA BARIŞ DİLEDİ

Stantları tek tek gezen, vatandaşlarla halay çeken Başkan Erdem, Ceyhan’da enerjisi yüksek başlayan karnavalın esnafı da memnun ettiğini, güzel, renkli görüntüler oluştuğunu, Pazar akşamına kadar etkinliklerle, konserlerle bu coşkunun devam edeceğini vurguladı. 26 Mart 2022 Cumartesi günü Ceyhan Kaymakamlığı önünde saat 18.00’daki Emre Tiğit konserini de hatırlatan Başkan Hülya Erdem, “Tüm Türkiye’yi, Ceyhanımıza, ilçemizin güzelliklerine tanık olmaya, birbirinden lezzetli ürünlerimizi tatmaya, tarihi, doğayı, turizmi, bereketli tarım topraklarını görmeye bekliyoruz. Portakal Çiçeği Karnavalımızın Ceyhan’dan başlamak üzere tüm insanlık için barış ve dostluk duygularına kapı aralamasını diliyorum. Tüm dünyadaki savaşlar sona ersin. Yurtta barış, dünyada barış. Yaşasın kardeşlik.”