Özgür basın hkın haber ma özgürlüğünün en önemli güvencesidir. Basın özgürlüğünün ekonomik ve demokratik gelişmişliğin önemli göstergelerinden birisi duğu bilinmektedir. Basını özgür mayan toplumların demokrasilerinin de sorunlu duğunu görüyoruz. Tıpkı ülke de duğu gibi. 

AKP iktidarı döneminde ülke de artık özgür basından söz etmek mümkün değil. 9 Ocakta TBMM’de Anayasa Değişikliği ile ilgili haberler üzerinde parmakla sayılacak kadar haber yapıldı. Bunun i baskı ve Basının sesinin kısıtlanmasıdır. Türkiye uluslararası basın özgürlüğü endekslerinde sürekli arak liyor, arka sırarda yer ıyor. Bu ölçümlerde Türkiye basını özgür mayan ülkeler arasında yer değerlendiriliyor. 

İktidar gücüyle her türlü basını kontr etme anlayışında an AKP iktidarı mesleğini onuruyla yapan gazetecilere her türlü yaptırımı uygulamaktan durmuyor.

İş gazetecilere her gün yenileri katılıyor. Çışan gazetecileri çok ciddi ekonomik ve sosy hak kaybı baskısı tında işlerini yapamaya çışıyorlar. İş up çışan, mesleğini yapma gayreti içerisinde anlar ise düşük ücretlerle çışmak zorunda kıyorlar. Sendik örgütlülük ve iş güvencesinin maması basın çışanlarımızın günümüzdeki sorunlarının başında gelmektedir. 

Demokratik hukuk devletlerinde görülmeyecek bir şekilde özgür gazetecilik yaptıkları için gazeteciler tutuklanıp, hapse atılıyor. Bugün yüzlerce gazeteci hapishanede. Tutuklanan gazetecilerle birlikte hkımızın haber ma özgürlüğü de ortadan rılmış uyor. 
Ancak bütün bu zor koşullara rağmen mesleğini onuruyla, yılmadan yapmaya çışan, soru soran, araştıran gazetecileri in var ması geleceğe dönük umutlarımızı canlı tutuyor. 

Bu düşüncelerle tarafsız haber yapan tüm basın emekçileri in 10 Ocak Çışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı nuyorum.


Reşat KARAGÖZ
CHP Amasya İl Başkanı