Önümüzde 7 maçın daha olduğunu ve hala umutların devam ettiğini belirten Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Özellikle son iki maç netice olarak istediğimizi alamadığımız karşılaşmalardı. Bu da ilk 6 hedefimizi biraz zora soktu.

  Royal Hastanesi Bandırmaspor maçındaki oyun mağlubiyeti hak etmiyordu. Manisa FK deplasmanında ise ilk devre istediklerimizi yapabildik ancak ikinci yarı beklentilerimizin altında kaldık.

  Önümüzde 7 maç daha var. Kaybedilen bir şey yok. Hala umudumuz var. Çünkü 1 maç geriden geliyoruz. Tabii ki o maçı da kazanmamız gerekiyor. 8 gün içerisinde 3 karşılaşma var. Bunlar görüntüyü net olarak gösterecek. Herkes puan kaybediyor, bunu görebiliyoruz. Eğer bu 3 karşılaşmada beklediğimiz sonuçları alırsak şansımız artar. Biz de bunun mücadelesini vermek zorundayız” dedi. Galibiyet serisini yakaladıkları taktirde ilk 6 içerisinde olacaklarına inandığını ifade eden Fuat Çapa, “Yaptığımız toplantılar var. Normalde maçtan 1 gün önce oluyordu ama bugünden itibaren takımı kampa alacağız. Bu karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Ümit ediyorum ki pazar günü güzel bir karşılaşma olur. İnşallah kazanır ve pazartesi günü umutları yeşermiş bir camia olarak haftaya başlamış oluruz. Ne istediğimiz çok önemli. Zaman zaman her şeyin kaybedildiği, gelecek sezon ile ilgili planların yapılması ve gençlere şans verilmesi gerektiği söyleniyor. Ama hala daha matematiksel olarak şansımız devam ediyor. Toparlayabilecek güce sahibiz. Unutmayalım ki elimizdeki kadronun ligin ilk devresinde özellikle bu haftalarda neler yapabildiğini gördük. Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı ile birlikte gelmiştik. Ardından Royal Hastanesi Bandırmaspor’a mağlup olup, Manisa Futbol Kulübü’nü yenerek görevi başlamıştık.

  Sonrasında da çok iyi bir seri yakalamıştık. Aynı seriyi yakalarsak ilk 6 da olacağımıza inanıyorum. Rakiplerimizin puan kayıpları yaşayacağını öngörüyoruz ama bizim de diğer taraftan puan kaybetmememiz gerekiyor. Ne zaman ki matematiksel olarak hedefimiz kalmaz o zaman yeni bir yapılanmaya gideriz. Ama yönetimle yaptığımız görüşmelerde şu anda böyle bir yapılanmanın tamamen sezonu kapatmak olacağına karar verdik” diye konuştu. Takımdaki sakat ve cezalı oyuncular hakkında da bilgi veren Fuat Çapa, “Kadro dışı kararları klasik olarak beklenen bir şey. Şimdi iddialı bir konumdayken böyle bir şeye gerek yok. Önümüzde 7 karşılaşma var. İlk 3 maç bize bir şeyleri gösterecektir. O zaman matematiksel olarak iddiamız kalmaz ise kadro dışı demeyelim ama gelecek sezon için yeni bir yapılanmaya girebiliriz. Berk ve Yasin sarı kart cezalıları.

  Melih takımla birlikte çalışmalara başladı. Maçta direk oynaması zor gibi görünüyor ama kulübede alternatifimiz olacak. Ali Kılıç U-19 takımımızda oynarken orada tekrar sakatlandı. Sanırım sezonu kapattı gibi görünüyor. Recep Burak Yılmaz zaten sezonu kapattı” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktörümüz Fuat Çapa, “Ben bir dilekçe yazmadım. Son 4 yıl içerisinde çok sayıda oyuncu ve teknik adam gelmiş gitmiş.

   Bu kadar değişiklik içinde nasıl bir şeyler oluşabilir? Camianın yapmış olduğu baskı zaman zaman yönetimi de hataya zorluyor. Çünkü o baskı yapılan yapılanmada yön değiştirmeye ya da yeni bir yapılanmaya gitmeye zorluyor.

  Bir şeyler inşa etmek kolay değil. Sadece dışarıdan göründüğü ya da beklendiği gibi oluşmuyor her şey. Bu kadar baskı olmasaydı bu sayıda transfer olur muydu? Biraz daha olaylara geniş çaplı bakmak ve çok uzağa gitmemek lazım. Camia büyük olunca beklentiler de büyük oluyor. Bu gayet normal. Bir şeyleri doğru planlamak lazım. Eyüpspor maçında Royal Hastanesi Bandırmaspor maçındaki taraftar topluluğunu beklemek hayalcilik olur. İnsanlar umutlarını biraz kaybettiği için öyle bir durum biraz zor. Elbette ki aynı ortamı, hatta daha fazlasını görmek isteriz. Gerçekçi olmak lazım. Ama olaya iki yönlü bakmak lazım. Madem o kadar çok istiyorsak neden pes ediyoruz?” dedi.