Amasya Emt Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyledir; Trafiği uşturan unrlar içerisinde en önemli öğe insanlarımızdır. Ülke de meydana gelen trafik kazarının % 89 dan fazlasının sürücü hatarından kaynaklandığı ve 2016 yılı içerisinde kaza yerinde 2266 vatandaşımızın hayatını kaybettiği yine 252 851 vatandaşımızın da bu kazarda yarandığı elde edilen son verilerden anlaşılmaktadır. Bu noktada bahsedilen umzlukların önüne geçebilmek amacı ile sorumluluklarını bilen, uygulayan, bunları yaşam kültürü hine getiren ve nesilden nesille aktarabilen bilinçli bir kitle uşturabilme, amaçlarımızın temelini uşturmaktadır.

    Ülke de taşımacılık faiyetlerinin büyük bir bölümünün karayu ile yapılması ve nüfumuzun hızla artmaya devam etmesine parel arak, araç sayısı da hızla artmaktadır. Araç sayısının arttığı oranda da trafik sorunları da artmaktadır. Bu bağlamda toplu taşımanın önem kazandığı bir dönemde; şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürekli arak denetlenmesi ve şoförler üzerinde "Algılanan Yakanma Riski Duygu" nun yoğun şekilde hissettirilmesi hinde, kur ihllerinin aztılacağı hedeflenmektedir.

    Bu çerçevede il mülki sınırlan içinde toplu taşıma araçları; il - ilçe arası ile il merkezi içinde faiyet gösteren toplu taşıma araçlarında ve şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs firmarına yönelik arak; Sürücülerin kur ihlleri ile tutum ve davranışlarını denetlemek, Y kullanıcılarım seyahat sonrasında bilgilendirmek, Trafik kurları hakkında farkındık yaratmak; amacı ile sivil arak görevlendirilen personelleri le 15 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayıp, yıl sonuna kadar sivil denetim faiyetleri "Hkımız İçin Hkımız İle Birlikte, Trafikte Daha Güvenli Günlere" anlayışı ile devam edecektir.