19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yapılan ilk kutlamada İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdulkadir Saraç ve iki öğrenci tarafından Hükümet konağı yanındaki Atatürk büstüne gençlik çelenginin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

 Belediye Kültür Merkezinde yapılan kutlamaların tören bölümü ise saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı.

 Günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdulkadir Saraç, “bugün gazi Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele gönülden Gönül’e dolaşmasının 103. yıl dönümü. Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. Tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin yine dünya üzerindeki varlığını hür bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve “Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır” diyen büyük Önder yediden yetmişe, kuzeylisi, güneylisi doğulusu, batılısı her insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış ve tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen bu mücadelede Türk milleti başarı elde etmiştir. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde Büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanetine Cumhuriyet’e sahip çıkacak onun gösterdiği hedef olan uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Bizler buna yürekten inanıyoruz. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, kendini en iyi şekilde yetiştirmiş, milletine, bayrağına, vatanına, devletine bağlı Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa bunu borçludur olduğumuz Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençliğimizin ve sizlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını sevgi ve saygıyla kutluyoruz.” diye konuştu.

 Ardından Okul öğrencileri “Atatürk ve 19 Mayıs” konulu çeşitli şiirler okudu.

  Spor gösterileri bölümünde ise Serhat Gençlik Spor Boks Takım Antrenörü Hanefi Celebi yönetiminde boks gösterileri, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Mesut Küpçü ve Mustafa Özen yönetiminde Belediye Spor Kulübünün sporcuları Güreş gösterileri, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü Antrenörü Serdar Kılıç yönetiminde Belediye Spor Kulübünün sporcuları Taekwondo gösterileri, Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Judo Takım Antrenörü Tarık Türkeş yönetiminde Judo gösterileri sundu. Gösteriler sonunda ellerinde bayraklarla salonu dolduranları selamlayan sporcular seyircilerden büyük beğeni ve alkış aldı.

  Suluova’da düzenlenen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yıl kutlamaları 19 Mayıs Haftası kapsamında düzenlenen Masa Tenisi, Dart ve Langırt yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve takımlara Kaymakam Abdullah Şen ile Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Akbaş tarafından kupa ve madalyalarını vermesiyle son buldu.

Kaynak: Amasya Objektif