Başkan Erbaş, Sultan II. Bayezid Caminde vatandaşlarla Cuma namazını kıldı, Cuma hutbesini okudu. Vatandaşlar, Başkan Erbaş’ı pür dikkat dinledi.

Okunan Hutbenin ve kılınan Cuma namazının ardından Başkan Erbaş vatandaşların mübarek cumasını kutladı. Başkan Erbaş’a Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Milletvekilleri ve İl Müftüsü Durmuş Ayvaz eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cuma Vaazı öncesinde "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu vaazını Amasya'nın 537 Yıllık Sultan II. Bayezid Camiinden yaptı. Erbaş, Cuma Vaazının ardından Amasyalı vatandaşlarla birlikte Cuma Namazı kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada; “Bir program için Amasya’dayız. Bilginin, hikmetin, ilmin, irfanın şehri, padişahlar yetiştiren şehzadeler şehri Amasya’da olmak bizim için gerçekten büyük bir bahtiyarlık. Amasya’yı çok seviyoruz, Amasyalı kardeşlerimizi çok seviyoruz.  Gençlerimize ve çocuklarımıza selam ediyorum. Onları daha iyi yetişmeleri için ecdadımıza, burada yetişen nice sultanlara, nice şehzadelere layık torunlar olmak için gayret ediyoruz. Bütün personelimizle Amasyalı kardeşlerimizin hizmetindeyiz. Diyanet Hizmetlerinde, din eğitiminde yaz kuran kursları başlayacak inşallah önümüzdeki haftalarda. Bütün çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz. Onların eğitim için camilerimizde hocalarımızın yapmış oldukları cami derslerine cemaatimizin katılması için buradan davet ediyorum. Gençlerimizi, çocuklarımızı, kadın, erkek bütün vatandaşlarımız camilerde ne kadar çok olursa biz o kadar mutlu oluruz, bahtiyar oluruz.” Diye konuştu.