05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 13:36

Kaymakamlık Uyarıyor Kenelere Dikkat..!

Amasya’nın Hamamözü ilçe Kaymakamlığı vatandaşları keneye karşı uyardı.

HAMAMÖZÜ
Giriş Tarihi : 01-06-2022 18:07
Kaymakamlık Uyarıyor Kenelere Dikkat..!

 Kaymakamlıktan yapılan uyarıda, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ülkemizde ilk olarak 2002 yılında dikkatleri çekmiş ve 2003 yılında kesin tanısı konmuştur. KKKA vakaları, hastalığın başlıca bulaştırıcısı olan kenelerin aktifleştiği dönemden başlayarak ülkemizde bahar ve yaz aylarında görülmektedir.

 Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir.

 Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin ölümle sonuçlanabileceği ve hastalığın hafif şekilde atlatılmasının erken teşhis ve tedavi ile mümkün olabileceği unutulmamalıdır.”

 Tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi yerlerden dönüldüğünde çocuklarımızın ve ebeveynler  kendi vücutlarında kontrol yapılmalı ve kene vücuda yapışmış kene görüldüğünde çıplak elle dokunulmadan sağlık kurumuna baş vurmaları gerekmektedir.

Erhan GÜNDÜZErhan GÜNDÜZ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert