05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 21:21

Yedikır Barajı'nın Kıyısı Tarıma Kazandırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 03-06-2022 11:16
Yedikır Barajı'nın Kıyısı Tarıma Kazandırılıyor

Amasya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı “Ülkemizde ekilmeyen tek karış yer kalmasın talimatı” ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın tebliği kapsamında, Amasya Suluova Yedikır Barajı göl alanında yer alan ve DSİ Yedikır Barajı Sulama Birliği tarafından tespit edilen 835 dekarlık arazi, tarımsal faaliyet için değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda arazilerin bulunduğu Amasya-Suluova Cürlü Köyü çiftçileri ile yapılan toplantılarda 835 dekar alanda tarımsal faaliyet yapılması, her türlü işçilik, tohum, gübre giderlerinin ilgili Sulama Birliği tarafından karşılanacağı bilgisi verilmiştir. Daha sonra düzenlenen törenle, 15 traktör ile tespit edilen alanda pulluk çekilerek ilk sürüm yapılmıştır. Sonrasında dikey rotovatör ile büyük toprak parçaları parçalanarak arazi tesviye edilmiştir. Düzenlenen alan ekime hazır hale getirilerek, ayçiçeği ekimi yapılmıştır. ’dedi.

Erhan GÜNDÜZErhan GÜNDÜZ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert