Amasya’nın Gümüşhacı köy ilçesi Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen sergide kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıkan yılsonu sergisi Kaymakam Ali Cemal Altınöz, Belediye Başkanı Zehra Özyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Siyasi Parti temsilcileri,  protokol mensupları, davetliler ve vatandaşların katılımı ile Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi.

 Gümüşhacıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyyüp Deniz; 2021-2022 öğretim yılında Gümüşhacıköy merkez ve köylerinde 120 adet kurs açıldığı, bu kurslara 1029 erkek 1312 kadın olmak üzere toplam 2341 kursiyerin faydalandığını söyledi.

 Deniz, HEM’lerin dikiş nakış kursları verilen yerler olmaktan ziyade her yaştan eğitim, gelir ve kültür düzeyindeki vatandaşlara ilgi, yetenek ve ihtiyaçlarına yönelik eğitimsel, mesleki, sosyal ve ekonomik alanlarda ücretsiz eğitimin verildiği hayat boyu öğrenme merkezleri olduğunu kaydetti.

 Ardından kurdele kesimi ile açılışı yapılan sergi katılımcılar tarafından gezildi.

 Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el emeği göz nuru yöresel el sanatları ürünlerin yanı sıra hediyelik eşyaların da yer aldığı tüm stantlar gezilerek ürünler incelendi ve stant görevlileri tarafından bilgilendirme yapıldı.

 Serginin sonunda Kaymakam Altınöz, Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı kurslarda öğrenim gören öğrenciler ve usta öğreticilere teşekkür ederek, bundan sonraki çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.