05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 04:05

CHP'li Çakırözer: Bu yasa derhâl geri çekilmelidir

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Artık sadece gazetecilerin değil, milyonlarca vatandaşın sosyal medya kullanımı engelleyecek, hapsedecek yaptırımları içeren bu yasa derhâl geri çekilmelidir. Susturma, korkutma, hapsetme yasasına ‘hayır.’ Basın hürdür, sansür edilemez diyoruz, sansür yasasına ‘hayır’ diyoruz” dedi.

CHP
Giriş Tarihi : 23-06-2022 00:09   Güncelleme : 23-06-2022 00:16
CHP'li Çakırözer: Bu yasa derhâl geri çekilmelidir

CHP Eskişehir vekili" class="taglink" title="Milletvekili Haberleri">Milletvekili Utku Çakırözer, internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Çakırözer, şunları söyledi:

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören kanun teklifi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Çakırözer, şunları söyledi:

“Buraya Ulus'tan geliyorum, gazeteci meslek örgütlerimizin bugün Genel Kurul gündemine gelen sansür yasasının geri çekilmesi çağrısını sizlere iletmeye geldim. Kanun Meclise sunulduğu günden bu yana gazeteciler, meslek örgütleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Biz milletvekilleri ‘Gazetecileri, milyonlarca yurttaşı baskı, sansür altına alacak, hapsedecek düzenlemeleri geri çekin.’ dedik; dinlemediniz, dinlemiyorsunuz.

"SANSÜR YASASINA ‘HAYIR’ DİYORUZ"

Bu yasa gözdağı, sindirme, korkutma yasasıdır. Bu yasa, ekonomideki krizi, zamları, hayat pahalılığını kimse duymasın, duyuramasın yasasıdır. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Bu vahim tablo karşısında artık sadece gazetecilerin değil, milyonlarca vatandaşın sosyal medya kullanımı engelleyecek, hapsedecek yatırımları içeren bu yasa derhâl geri çekilmelidir. Susturma, korkutma, hapsetme yasasına ‘hayır’ basın hürdür sansür edilemez diyoruz, sansür yasasına ‘hayır’ diyoruz.”

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert