05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 16:36

MERZİFON CADDE ESNAFI KARGI'YLA BULUŞTU

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren esnaflarla kahvaltıda bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 14-05-2017 21:29   Güncelleme : 14-05-2017 21:29
MERZİFON CADDE ESNAFI KARGI'YLA BULUŞTU

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Cumhuriyet Caddesi üzerinde faiyet gösteren esnaflarla kahvtıda bir araya gelerek fikir ışverişinde undu.

'Birlikte Yöneteceğiz' sloganıyla esnaf uşması etkinliklerini devam ettiren Başkan Alp Kargı, bu kez Cumhuriyet Caddesi esnafıyla bir araya geldi ve esnafların sıkıntılarını dinledi.

Kargı, esnaflara Merzifon'da devam eden yatırım ve projeler ile bilgi vererek esnafların merak ettiği soruları yanıtladı.

Programda konuşan Başkan Kargı; "Sizlerden görüş mak istiyoruz o yüzden bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Geçtiği yıl için ağanüstü geçti. Tüm yurttaşlar haketmediği bir travma ile karşı karşıya . Birlik beraberlik içerisindeyiz kaybetmeme gereken duygu bu. Bizler düğünde cenazede hayatın norm akışı içerisinde hep beraberiz. Esnafın sorunları daha yeni yeni ortaya çıkmaya başlıyor. Yılmayacağız yerel yönetim arak leri dinlemeye ve çözüm üretmeye çışıyoruz" dedi.

"ESNAFIN BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VAR"

Fakülte ve OSB faiyetleri hakkında bilgi veren Kargı; "Esnafın doğrudan bilmesi gereken birkaç hu paylaşmak istiyorum. İlçe de kağıt üzerinde kurulmuş an fakültenin inşaatının ne zaman yapılacağı hep tartışma konuydu. Hep aynı şeyler söylendi. Amasya Üniversitesi iheye çıkardığında de Merzifonlular arak kamu yerel ve sivil herkes taşın tına elini koyacak dedik. Resmi bir ihe süreci başlamadan şöyle yapım böyle yapım demesin. İhe tarihi belli du ihe yapılacak. Merzifon'un ne kadar istediğini hep birlikte göstereceğiz. İmece ulü tüm enerji i vereceğiz. Diğer bir konu ise memleketin iş ve aş sorunun çözümü için OSB'nin genişletilme çabarı. 4 bin3 yakın vatandaşımız çışıyor. Daha geniş istihdamın önünü açmak için çışıyoruz. Rahmetli Zeki Hökelek zamanında başlayan bir mesaide Allah bir görev de e nasip etti. Kamulaştırma işlemlerinde belediye arak görev ıyoruz. Bu çışma Zeki Hökelek zamanında başlamış Hüseyin Üns, Cahit Toprak, Hayati İncekul ve Kadri Aydınlı hepsi yoğun emek verdi. Bizler de 2 etapın genişletilmesi için sayın vi le sayın kaymakamımızla yani hep birlikte bu işi götürüyoruz. Bunu çıkıp da dönemimde du dersem nımın ortasından vurun. Yakışanı budur" şeklinde konuştu.

OTOPARK VE YOLLARIN DURUMU

Otopark sorunu ve yların durumuna değinen Başkan Alp Kargı; "Vatandaşın den genel beklentisi yların yapımı ve otopark sorunu. Merzifon'da trafik sorunu yok parklanma sorunu var. Herkes gayrı nizami bir şekilde park yaptığı için trafik sıkışıyor. Vatandaşlarımızı duyarlı maya davet ediyorum. Gerekli çışmar yapıldı. Otopark'a başlayacağız. Aşevini oradan taşıdık. Gençlik merkezinin yanında düz ayak bir ana taşıdık" ifadelerini kullandı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert