05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 17:43

Denizde Facia: Kızını Kurtarmak İsterken Can Verdi

Samsun'da denizde boğulma tehlikesi geçiren kızını kurtarmak isteyen baba baygın halde sudan çıkartıldı. Baba-kız hastaneye kaldırılırken, olay yerinde ailesi ile piknik yapan hemşirenin kalp masajı yapıp ilk müdahaleyi yaptığı baba kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, kızı ise tedavi altına alındı.

DİĞER
Giriş Tarihi : 04-07-2022 08:58
Denizde Facia: Kızını Kurtarmak İsterken Can Verdi

Olay, Samsun'un Atakum ilçesi Çatalçam mevkisi sahilinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Murat Akbaş (51) kızı Tuğçenur Akbaş (12) ile birlikte serinlemek için Karadeniz'e girdi. Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında boğulma tehlikesi geçiren Tuğçe nur Akbaş'ın yardımına giden babası Murat Akbaş suda kayboldu. Olay, polise ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı cankurtaranlar, Sahil Güvenlik ekipleri ve deniz polisi sevk edildi. Baba ve kızı cankurtaranlar tarafından Karadeniz'in azgın sularından çıkartıldı. Kalbinin durduğu tespit edilen Murat Akbaş'a ilk müdahalesi olay yerinde ailesi ile piknik yapan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım Servisinde görevli hemşire Hayriye Tanrıvermiş yaptı. Hemşirenin kalp masajı yaparak hayata döndürdüğü Murat Akbaş ile kızı Tuğçenur Akbaş 112 ekipleri tarafından ambulansa Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (DMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Duran kalbi olay yerinde hemşire Hayriye Tanrıvermiş'in kalp masajı sonucu çalıştırılan Murat Akbaş hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tuğçenur Akbaş'ın ise hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Erhan GÜNDÜZErhan GÜNDÜZ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert