Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde internetten ve telefon aracılığıyla dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü tarafından “Dolandırıcılık Sucunu Önleme” adı altında özel ekip kuruldu.

Kurulan özel ekip; kahvehane, çay bahçesi ve halka açık yerlerde gezerek kendi hazırladıkları görsel videolara izletiyor. Vatandaşların telefon aramalarına dikkat etmesini isteyen Gümüşhacıköy Polisi, dolandırıcılık yöntemleri ve alınabilecek tedbirlerle ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar.

Hazırlanan dolandırıcılık ile ilgili bilgilendirme videosunu sosyal medya hesaplarında paylaşarak her kesime ulaşmaya çalışıyorlar.

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Dolandırıcılık Suçunu Önleme Özel ekip şefi Polis Memuru Mustafa Demir, “Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü olarak son zamanlar da telefon dolandırıcılığının artması nedeniyle ilçemiz emniyet Müdürlüğünde özel ekip oluşturuldu.

Bu ekiplerle kahvehanelerde, kıraathanelerde, çay bahçelerinde ve umuma açık yerlerde halkımız ile iç içe olup dolandırıcılık konularına karşı duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Ekibimizle kendi hazırladığımız projeleri ve videolar yardımı ile vatandaşlarımızı daha çok aydınlatıp kendilerini bilgilendirerek, telefon ile arayanlara internet bankacılık şifrelerini, gelen SMS şifrelerini, kredi kartı bilgilerini veya kişisel bilgilerini vermemelerini istiyoruz.

Polis kimseyi arayarak para istemez. Polis vatandaşı aradığında emniyete gelmelerini ister. Vatandaşlarımız kendilerine telefonda para isteyen, bilgilerini isteyenlere kesinlikle itibar etmesinler derhal telefonu kapatarak 112 vasıtasıyla bizlere ulaşsınlar.

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Sucunu Önleme özel ekibi olarak ilçemizde bu tur olayların önüne geçmek için faaliyetlerimiz ve bilgilendirmelerimiz devam edecek."