Amasya Üniversitesinin AB desli projelerinden "Dezavantajlı Grupların Konaklama Ağırlama Sektöründe Mesleki Eğitimle Kayıtlı istihdamda Pazarlık Güçlerinin Artırılması” projesi kapsamında iki gün boyunca sürecek İş Hayatında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rü Çıştayı açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odarı Birliği Başkanı İsa Köse, bölgede faiyet gösteren konaklama ağırlama işletmeleri temsilcileri, ilgili kamu ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bu anda çışma yapan akademisyenler, proje çışanları ve ortakları ile basın menpları katıldı.

Açılış toplantısında bir konuşma yapan Orbay “Üniversite akademik yıl içerisinde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Üniversite de nitelikli bir eğitim-öğretim ortamı uşturmaya çışıyoruz. BAP’tan sağladığımız öz kaynaklarımızın yanı sıra AB’nin ve TÜBİTAK’ın, Bakanlıkların, OKA’nın proje desleri ile üniversite in araştırma kapasite ve becerisini de gelişmeye çışıyoruz. Amasya’mızı kongre turizmi anında cazibe merkezi yapma gayreti içerisindeyiz. Çışma hayatında sivil toplum kuruluşlarının rlerinin tartışılacağı çıştayımıza des verentüm kurumlara, kuruluşlara ve bilim insanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyor, çıştayın başarılı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Açılış toplantısında ayrıca Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odarı Birliği Başkanı İsa Köse ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç; Amasya SGK Müdürü Nurcan Yurt Şenel kendi kurumlarını tanıtarak, kayıtlı istihdam, kayıt dışı istihdam, sivil toplum örgütlerinin iş yaşamındaki rleri gibi konularda birer konuşma yaptılar. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şerif Bdıran ise projenin geldiği aşamar ve turizm sektörüyle ilgili çışma örnekleri hakkında bilgi verdi.

Çıştay oturumlarında ise sivil toplum kuruluşlarının çışma hayatında rleri tartışılarak ve çışma hayatında ortaya çıkan sorunların çözümüne dönük önerilerin geliştirilmesi hakkında numlar yapıldı.

Bu kapsamda Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Öc Usta ‘Dünya Turizm Sektörü’ başlıklı bir num yaptı. Usta, her türlü umzluğa rağmen turizm sektörünün her geçen gün gelişeceğini kaydetti. Kara Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Bta ‘Aşçılık Dernekleri ve Rleri’, Samn Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Genç ‘Turizm Dernekleri ve Rleri’ başlıklı birer num yaptılar. Çıştay raporunun ise proje kapsamında proje çıktısı arak nulacağı bildirildi.