Edinilen bilgisine göre Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçerek Süleyman Kocabaş'ın da aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Mali Şube ekipleri 4 işyeri 10 ikamette arama çalışmalarına devam ediyor.

   Ankara'nın Kahramankazan ilçesine kurulan fabrikanın çalışma sistemi ise şöyleydi; İddialara göre firmanın sahibi Süleyman Kocabaş, üyelere hammadde verip 'banyo topu' yapmalarını istedi.

  Karşılığında ise hammadde için aldığı paranın 3 katını vereceğini söyledi. Bu yöntem sayesinde; 40 bin kişiyi sisteme dahil etti. Uzun süredir paralarını alamayan şirket üyeleri ise dün fabrikanın önüne gidip isyan etti.

 Mağdurlardan birisi, "Ben bir eşeklik ettim, güvendim bu işe girdim. Her şeyimi yatırdım. Parmağımızdaki yüzüklere kadar sattım. Geldim Süleyman Bey'le konuştum, oturdum, ağladım önünde 'Sözüm söz, yarın paran elinde' dedi Süleyman Bey. 1 hafta sonra geldim konuşmak için, param yatmadı.

 Korumalarından biri 'Bugün söz paran yatacak kardeşim, Süleyman Bey kesin talimat verdi' dedi. Yapmayın Süleyman Bey, size söylüyorum. Buradan size sesleniyorum, birazcık merhametiniz varsa çıkın açıklama yapın. Ben elimde poşet dolusu parayla geldim buraya, ayakta karşılıyorlardı. Şimdi kimse insan yerine koymuyor bizi. Bu kadar insan buraya kavga çıkarmaya gelmedi" dedi.

 Sırra kadem basan firmanın sahibi Süleyman Kocabaş ise sosyal medyadan şirket üyelerine seslendi. Suçlamaları reddeden Kocabaş, bir de üyeleri tehdit edip akıl verdi.