Buna göre Amasya Visi Sih Işık merkeze ınırken, Denizli’nin Tavas İlçesi Kaymakamı Osman Var ise Amasya Viliğine atandı.

VALİ OSMAN VAROL’UN ÖZGEÇMİŞİ

Amasya Visi Osman Var, 1976 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyas Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanarak yükseköğrenimine başladı. 1999 yılında buradan mezun duktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Sosy Bilimler Enstitüsünde “Uluslararası İşletmecilik” Yüksek lisans programına katıldı.

2000 yılında Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine ilk adımını attı. Kaymakam Adaylığı sırasında çeşitli staj ve eğitim programlarına katılmasının yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesinde başladığı yüksek lisans programını ve ayrıca İngiltere’de Nottingham Üniversitesi’nde “Sosy Pitika ve Kamu Yönetimi” anında bir Yüksek Lisans Programını tamamladı. Bu süre içerisinde Manisa Köprübaşı İlçesi’nde Kaymakam Vekili arak görev yaptı.

2004 yılı Mart ayında 88. dönem Kaymakamlık Kurnun ardından Rize İli Derepazarı İlçesi Kaymakamı arak göreve başladı. 2005 – 2008 yılları arası Batman İli Hasankeyf ilçe Kaymakamlığı, 2008 – 2010 yılları arası Batman Vi Yardımcılığı, 2010 – 2011 yılları arası Trabzon-Yomra Kaymakamlığı yaptıktan sonra, 2011 – 2014 yılları arasında da İngiltere’de Southampton Üniversitesinde “Pitika ve Uluslararası İlişkiler” anında doktora programını tamamladı.

2014 yılında Tavas Kaymakamlığına atanan Var, yaklaşık 2 yıl süren görevinden sonra 21 Haziran 2017 Viler Kararnamesi ile Amasya Viliğine atandı.

Amasya Viliğine atanan Osman Var, evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.