Gençlik Hizmetleri Müdürü Şahin Gümüş, “Gençlik Kampları, gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerdir. Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanmakta ve gençlerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Gençlik kampları 12 – 15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları" 16 – 25 Yaş grupları için "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlenmektedir.

2021-2022 yılında 14 dönem halinde düzenlenen Yaz kamplarında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu faaliyetlere Amasya il ve ilçeler adına 1617 erkek 2282 Bayan olmak üzere 3899 başvuru yapılmıştır. Kamplarımıza başvuru yapanlardan 361 erkek, 272 Bayan olmak üzere toplamda 633 genç faydalanmıştır.

Kamplara katılan gençlerimiz At Bininciliği, Paintball, Dağ Bisikleti, Deniz-Havuz Etkinlikleri, El Sanatları, Geziler, Halk Oyunları, İp Parkuru, Kano, Kişisel Gelişim Eğitimleri, Kitap Okuma Saatleri, Mangala, Golf, okçuluk, Matrak, Rafting, Sokak Oyunları, Sportif Faaliyetleri, Tırmanma Duvarı, Tiyatro-Müzik Etkinleri ve Trekking gibi birçok faaliyetlerle dolu dolu etkinlikler gerçekleştirmişlerdir.

Bu faaliyetlerden faydalanmak isteyen gençlerimiz 2023 yılının Nisan ayında başlayacak başvurular için şimdiden Amasya Gençlik Merkezlerini sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirler.” Dedi.