Samsun'un İlkadım ilçesi Kadikafekale Mahallesi'nde ikamet eden ve böbreklerinden rahatsızlığı nedeniyle nefes darlığı yaşayan 75 yaşındaki Ali Alkan, Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki MR randevusuna gitmek için ambulansa ihtiyaç duydu.

  Vücudunun bir kısmı felçli olması nedeniyle ayakta durmakta zorlanan yaşlı adamın yakınları, ilk olarak iddiaya göre Evde Sağlık Hizmetlerini aradı. Telefondaki görevli saat 16.00'dan sonra hizmet vermediklerini kendilerine söyledi. Bunun üzerine yaşlı adamın yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Oradaki görevlilerde iddiaya göre 'acil durum olmadığı' için Evde Sağlık Hizmetleri'nin aranmasını tavsiye etti. Özel ambulans arayışına giren yaşlı adamın yakınları, 800 lira ücret karşısında şaşkına döndü.

  Yaşlı adamın oğlu son çare çalıştığı işyerinden kamyonet alarak evlerine döndü. Komşularından temin edilen kauçuk üzerine yatırılarak yardımla birlikte kamyonetin arkasına yatırılan yaşlı hasta adam, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne zorlu bir yolculuktan sonra ulaştı. Hastanede hemen görevliler yaşlı adamı alarak sedyeye koydu ve MR randevusuna ulaştırdı. 'Sağlık Kenti kimliği ile adını duyuran Samsun'da yaşananlar ise yürekleri sızlattı, şaşkına çevirdi.