Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

   Başkan ÖLGÜN, mesajında şu ifadelere yer verdi; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yummasının üzerinden 84 yıl geçti.

  Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere, milyonlarca insanın yaşam hakkını tehdit eden savaş, çatışma ve katliamlarda yaşanan büyük acılar, Atatürk’ün yıllar önce söylediği ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün ne kadar doğru ve anlamlı olduğunu göstermektedir.

  İktidar eliyle eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici politika ve uygulamalar her geçen gün artmakta, çocuk ve kadın haklarına yönelik yoğun saldırılar yaşanmaktadır. Eğitim kurumları başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarında baskıcı ve otoriter uygulamaların hayata geçirildiği, insanlığa, bilime ve laikliğe düşmanlığın hiç olmadığı kadar arttığı günümüz koşullarında, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.” dedi.