Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Turgay Sevindi tarafından sosyal medya tarafından yapmış olduğu Amasya Devlet Hastanesi’nde randevu alımına ilişkin skandalı dile getirmişti.

İl Başkanı Sevindi yeni bir bildiri yayınlayarak İl sağlık müdürlüğü tarafından soruşturma açıldığını ancak usulsüzlük sorunlarını yaratanların halen görevinde olduğunu dile getirdi.

İşte Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Turgay Sevindi yaptığı açıklama:

  6 Aralık 2022 tarihinde Amasya Devlet Hastanesi’nde randevu alımına ilişkin yaptığımız açıklama üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından idari soruşturma açıldığını bilgisini aldık. İdare tarafından soruşturma açılmış, ancak olayın içindeki tüm personellerin halen aynı yerlerinde çalışmaya devam ettiğini de üzülerek öğrendik. Yani usulsüz randevu alanlar hala randevu sisteminin ana karakteri olarak çalışmaya devam ediyorlar.

  Bizim açıklamamız üzerinden 2 gün, olayın öğrenilmesinden 1 haftaya yakın bir süre geçmesine rağmen hala adli bir soruşturma açılmamıştır.

  İdare tarafından yapılacak olan idari soruşturmayı takip edeceğiz. Ayrıca yarın da Amasya Adliye’sinde suç duyurusunda bulunacağız.

  06/12/2022 tarihli açıklamamızın Amasya’daki yazılı ve görsel basında yer almaması da kafalardaki soru işaretlerini artırmaya devam ediyor. Siyasetin, tüm kurumların iliklerine kadar hissettiği bir süreç yaşıyoruz. Bu işin ucunda kim ya da kimler var ise ortaya çıkarılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.dedi.