Amasya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan; “İşletme kaynaklarımızın korunması ve üretim potansiyelinin artırılmasını sağlamaktır.”dedi.

 DSYB Başkanı Aslan, Hayvancılık Desteklemeleri kapsamına giren Düve Alım Desteğine ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

 “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2022 yılında yayınlamış olduğu, Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği’ne göre düve alım hibe desteği açıklanmıştır.

 Hibe desteği kapsamına giren düveler; Hastalıktan ari belgeli işletmelerden temin edilmeli, 2022 Temmuz ayından önce Türkiye’de doğmuş TR küpeli olmalı, Gebe ise suni tohumlama belgesi olmalı, Pedigri kayıtları mevcut ve sertifikalı olması gerekmektedir. Bakanlıkça destek miktarı, yurt içinde doğmuş ve düve merkezlerinden temin edilen düvelerde yüzde 50’sinden; diğerlerinde ise yüzde 40’ından fazla olmayacak şekilde verilecektir. Müracaatlar, 23 Aralık 2022 tarihine kadar işletmenin bağlı bulunduğu İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine yapılması gerekmektedir.  Hibe hakkı kazanan üreticiler, yine il veya ilçe müdürlükleri tarafından 2023 yılı Şubat - Mart aylarında askıya çıkacak olan listelerde açıklanacaktır. Faturalı olarak alımı gerçekleştirilen düvelerin desteği 2023 yılı sonuna kadar Bakanlık tarafından alınıcının hesabına yatırılacaktır. Amacımız üye işletmelerimizin, hayvancılık desteklemelerinden yararlanabilmesi için teknik personellerimiz aracılığıyla üreticilerimize gereken bilgilendirmeler yapılarak işletme kaynaklarımızın korunması ve üretim potansiyelinin artırılmasını sağlamaktır.” Diye konuştu.