Gümüşhacıköy ilçesinde Kütüphaneler Haftası iyle İlçe Hk Kütüphanesi'nde kutlama programı düzenlendi.
İlçe Kütüphane Müdürü Mustafa Barbak, yaptığı konuşmada, ülkede 900 yıllık bir kütüphane geleneği duğuna işaret etti.
İlk kütüphanelerin, Anadu'da ilk beylikler ve Anadu Selçukluları döneminde kurulduğunu ifade eden Barbak, "Osmanlı İmparatorluğu döneminde kütüphaneler cami, medrese ve vakıfların birer parçası arak meydana gelmiştir" dedi.
    Hk kütüphanelerinin sadece kitap okunan yerler mayıp, güncel, çarpıcı, kamuoyunu ilgilendiren konularda etkinliklerin de düzenlendiği kurumlar duğunu anlatan Barbak, Gümüşhacıköy Hk Kütüphanesi hakkında bilgi verdi.
    Barbak, "İlçe hk kütüphane 2 katlı up, hizmet binamızda 1 inovasyon liderlik ve kariyer merkezi, 1 okul öncesi eğitim sonu, 1 çocuk okuma sonu, 1 yetişkin okuma sonu, 1 internet sonu ve 1 müzik okulu ile hizmet verilmektedir. Kütüphane de 28 bin 330 adet kitap mevcuttur. 2014 yılında 11 bin 196 kişi ödünç kitap arak, 2 bin 348 kişi ise internet hizmetinden yararlanmıştır. Yine 2014 yılında 749 kişi yeni üye muştur" diye konuştu.
     Konuşmarın ardından Kütüphaneler Haftası dayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmarda dereceye giren ve en çok kitap okuyan kurum amirleri ve öğrencilere hediyeleri verildi.
    Kempaşa ilkokulu öğrencilerin hazırladığı çeşitli oyunların oynanması ve şiirlerin okunmasının ardından Kaymakam Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Şükrü Çetinkaya, Belediye Başkanı Zehra Özy, kurum müdürleri ve öğrenciler İlçe Kütüphanesini gezdi.