Amasya'nın Merzifon İlçesinde, kış mevsimi ile ilgili tedbirlerin görüşüldüğü "Kış Tedbirleri Genelgesi ve Karla Mücadele Toplantısı" yapıldı.

  Merzifon Kaymakamı Ali Güldoğan, Merzifon, Kış Tedbirleri Genelgesi ve Karla Mücadele Toplantısı'na başkanlık etti. Toplantıda 2022 yılı kış mevsiminde alınması kararlaştırılan tedbirler gözden geçirildi.

  Merzifon Kaymakamlığı Toplantı Salonunda, kış mevsiminin, yerleşim birimlerinde genel hayatı etkileyeceği ve kurumlar arası koordinasyonu gerektirebileceği durumlarda yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Muhtemel yoğun kar yağışı ve don kapsamlı meteorolojik uyarılarda, olası can ve mal kayıplarının önlenmesi ya da en aza indirilebilmesi için izlenecek yollar gözden geçirildi. Yoğun kar yağışı veya don sebebiyle karşılaşılabilecek mahsur kalma olaylarına müdahale çalışmalarının hızlı ve etkin yapılabilmesi amacıyla kış mevsiminde vatandaşlarımızın alması gereken önlemler hatırlatıldı. Kış mevsiminden kaynaklı yaşanabilecek can ve mal güvenliğinin sağlanması için MErzifon kamu kurumlarının alacakları tedbirler ile ilgili konular görüşüldü.