Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde her ay düzenli olarak yapılan Aylık Muhtarlar Toplantısının Aralık Ayı toplantısı yapıldı.

  İlçe Kaymakamı Ali Cemal Altınöz öncülüğünde gerçekleşen toplantıya ilçe Belediye Başkanı Zehra Özyol, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Kurtcu, Emniyet Müdürü Bayram Delak, Kurum Müdürleri, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

  Kaymakam Altınöz, muhtarlara Kış mevsiminin geldiğini hatırlatarak muhtarlara kış tedbirlerini almaları konusunda uyarıda bulundu. Kaymakam Altınöz, köylerde devam eden devlet yatırımlarının Köy Muhtarları tarafından takip edilmesini istedi.

 Yaklaşan kış mevsimini muhtarlara hatırlatan Kaymakam Altınöz, özellikle köylerde yaşayan vatandaşların kış tedbirlerine azami dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Köylerde yaşayan vatandaşların sert kış koşullarından zarar görmesini önlemek adına yayla ve mezralarda hayvan bırakılmamasını istedi. Geçtiğimiz sene görülen yoğun kar yağışının mezra ve yaylalarda hayvanların mahsur kalmasına, onları kurtarmak isteyen vatandaşların da kar sebebiyle yollarda mahsur kaldığını hatırlattı.

 Bu sene benzer mağduriyetler yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyen Kaymakam Ali Cemal Altınöz muhtarlardan, bulundukları bölgelerdeki vatandaşları bu konuda uyarmalarını istedi. Toplantıda, ayrıca emniyet-asayiş, eğitim, sağlık gibi kamu hizmetleri başta olmak üzere, Aile Okul projesi ile çeşitli konular görüşüldü.