İYİ Parti Amasya 3. olağan kongresi 8 Ocak 2023 Pazar günü Amasya Ottoman salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 Saat 12.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan olağan kongre. İki adayın yarıştığı seçimlerde ilk konuşmayı mevcut başkan Birol Çapkınoğlu yaptı. İkinci konuşmayı ise il başkan adayı Aziz İbrahim Poyraz yaptı.   Daha sonra oy kullanımına geçildi. Yapılan sayım sonucu 295 oy alan Birol Çapkınoğlu il başkanlığına seçilirken, Aziz İbrahim poyraz 205 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

İl Başkanı Birol Çapkınoğlu Teşekkür Mesajı

İl Başkanı olarak güven tazeleyen Çapkınoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ;Amasya İyi parti 3. Olağan İl kongremizde yoğun katılım sağlayarak bizi onurlandıran delegelerimize, üyelerimize ve misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Dedi.

CHP İl Başkanından Tebrik Mesajı                               

Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Turgay Sevindi sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayınladı yapmış olduğu paylaşımda İl başkanı Sevindi; İttifak Ortağımız İYİ Parti’nin 3.Olağan Kongresine,İl Başkan Yardımcımız Refik Eren Başıaçık , Merkez İlçe Başkanımız Arif Ferahoğlu, İl Kadın Kolları Başkanımız Zeynep Ateş ve 6’lı masa İl ve İle Başkanlarımız ve 23. ve 24. Dönem Milletvekili Avni Erdemir ile beraber katıldık.

Demokratik ve centilmen bir ortamda yapılan seçim sonrası görevine devam edecek olan  Birol Çapkınoğlu Başkana ve yönetim kuruluna başarılar dileriz.