Cumhuriyet Halk partisi Amasya İl başkanı Turgay Sevindi yaptığı açıklamada söz veriyoruz iktidarımız döneminde en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olacak dedi.

  Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Turgay Sevindi 11 Ocak  günü Cumhuriyet Halk partisi tarafından verilen ve en düşük emekli maaşı asgari ücrete çıkarılsın kanun teklifinin AKP ve MHP millet vekillerinin oyları ile reddedilmesine tepki gösterdi.

  İl başkanı Turgay Sevindi yapmış olduğu açıklamada; Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar halkımızın bir çok ihtiyaç ve talebinin yerine getirilmesi için iktidara baskı yaptık ve bu baskılarında karşılığını aldık.

  Şimdi de en düşük emekli maaşının asgari ücret olması için mecliste milletvekillerimiz verdikleri kanun teklifler ile yoğun bir caba harcıyor. 11 Ocak günü de Partimizin vermiş olduğu en düşük emekli aylığı asgari ücrete çıkarılması kanun teklifimiz AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile REDDEDİLMİŞTİR. İktidar bu düzenlemeyi yapmaz ise CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak söz veriyoruz, İktidarımızda en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olacaktır. Dedi.