Öğrencilerin zehirlendiği yurtta inceleme yapmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki müfettişin görevlendirildiği öğrenildi.

   Üniversite öğrencilerinin ikamet ettiği Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşanan zehirlenme vakaları ve böcekli yemek skandalı sonrası Bakanlıktan görevlendirilen iki müfettişin inceleme yaptıkları öğrenildi. Bakanlık müfettişlerinin, zehirlenme olayını inceleyecekleri ve öğrencileri dinleyecekleri belirtildi.

  Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nda yaşanan zehirlenme ve böcekli yemek skandalı sonrasında olayla ilgili hiç bir açıklama yapılmazken, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan görevlendirilen iki müfettişin Samsun'a geldiği ve iki gündür olayın yaşandığı yurtta incelemelere devam ettikleri öğrenildi.

   Samsun'da öğrencilerin zehirlendiği Karadeniz Öğrenci Yurdu'nda yaşanan skandalda kabak yurt müdürlerinin başına patlamış ancak yurdun yemeklerini tedarik eden şirketin hala işine devam etmesi şaşkınlık yaratmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Savunma Eski Bakanı Nurettin Canikli'nin kardeşi Fahrettin Canikli'ye ait olduğu ileriye sürülen yemek şirketinin, yurtta yaşanan skandaldan hiçbir ihtar almadan ve uyarı almadan işine devam etmesi siyasi ve güç ilişkilerine dayandırılmıştı.

   Ankara'dan görevlendirilen iki müfettişin halen Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nda incelemelerine devam ettikleri ve inceleme sonucunda bir rapor hazırlayacakları öğrenildi.