Türkiye Odar ve Borsar Birliğinde 19-22 Mart tarihlerinde düzenlenen Türkiye genelinde oda meclis üyelerinin yanı sıra Suluova TSO Oda Meclis Üyelerinin de katıldığı 3 gün süren seminer Ankara TOBB merkezinde yapıldı.

Seminerde verilen eğitimler; TOBB’nin kurums yapısı, TOBB’nin iştirakleri, Dünya Ekonomisini etkileyen küresel trendler, Merkez Bankasının Pitikarı ve Döviz Kurları, Faiz, Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm, Etkili İletişim Becerileri, v.b konularıyla ilgili seminerler verildi.

Seminerin ikinci gününde Türkiye Odar ve Borsar Birliği Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU yapılan seminer hakkında yaptığı konuşmada Bölgelerinin kanaat önderi durumundaki meclis üyelerinin, daha iyi hizmet edebilmek için bilgilendirilmelerine büyük önem verdiklerini belirterek, meclis üyelerinden birlik ve beraberlik içinde şehirlerini zenginleştirmek için çışmarını istedi.

Dünyada artık şehirlerin yarıştığını anlatan TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU, 30 sene evvel Türkiye nüfunun yüzde 50’sinin şehirlerde yaşarken bugün bu oranın yüzde 75’e çıktığını söyledi.

6 Sene sonra dünya ekonomisinin yüzde 60’ının şehirlerde acağına dikkat çeken HİSARCIKLIOĞLU, “artık herkes yaşadığı şehire yatırım yapıyor. Şehrinizi kkındırmak ve zenginleştirmek için fırsat var. Şehrin ne kadar zenginse sen de o kadar zenginsin. Sen zengin ursan Ankara’da Rifat’ta zengin ur. Misyonumuz şehri i zenginleştirmek” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU, bu noktada ‘ortak akıl’ kavramının ön plana çıktığını söylerken; “herkes farklı düşünecek. Ancak daha sonra ortak akılda uşulması ve herkesin şehrin geleceği açısından o ortak düşüncenin arkasında durması lazım” ifadesini kullandı.

Seminerin sonunda Suluova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut AKSU seminerle ilgili yaptığı değerlendirme de, Türkiye Odar ve Borsar Birliğinin iştiraklerini kurums yapısını ve hizmetlerini tanımak, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgi ve Meclis Üyeleri e çeşitli yönetim becerileri kazandırmak amacıyla düzenlen seminerlerden fazlasıyla yarandıklarını dile getirerek; bundan sonrada eğitimlere meclis üyeleri in tam kadro katılarak Odamızı günün şartlarına uygun bilgiye, beceriye sahip ve daima ileri kite standartları düzeyinde üyelerine daha iyi hizmet etme gayreti içinde acaklarını dile getirdi.

Seminere Suluova TSO Yönetim Kurulu Başkanı Turgut AKSU, Meclis Başkanı Kenan AYAZ, Yönetim Kurulu Bşk. Yar. Adnan ÖKSÜZ, Meclis Bşk. Yar. Mustafa TEMEL, Meclis Üyeleri Abdurrahman SEZGİN, Yunis KOÇAK, Serdar BUGA ve Genel Sekreter Yçın ÇAKMAK Katıldı.