Kamu Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına Başkanlık eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya’da sağlık alanında gerekli yatırım ve planlamalar devam etmekte olup, 600 yataklı hastanemizin yapım ihalesini 8 Mayıs günü gerçekleştireceğiz dedi.

 

  Vali Mustafa Masatlı, İl genelinde sunulan kamu hizmetleri ile kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıya başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Valilik AB Proje Ofisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından İl Müdürleri yer aldı.

  Vali Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “2023 yılı bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100. yılı olması vesilesiyle tarihimiz açısından önem arz eden bir yıldır. Bu yıl İlimize katma değer sağlamak ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize çizdiği vizyon ile Türkiye Yüzyılı’na yaraşır şekilde tüm gücümüzle, Valiliğimizin koordinasyonunda tüm hizmet alanlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İlimizde sağlık alanında gerekli yatırım ve planlamalar devam etmekte olup, 600 yataklı hastanemizin yapım ihalesini 8 Mayıs günü gerçekleştireceğiz.

6 Şubat günü Ülkemizi üzüntüye boğan deprem felaketinin ardından; İlimiz genelinde en yoğun zamanda 6656 depremzede vatandaşımız misafir edilmiş olup, şuan ise 3956 vatandaşımızı misafir etmeye devam ediyoruz.

Eğitim ve spor altyapımıza ilişkin tesisleşme süreci de belirlenen çalışma takvimi çerçevesinde sürmektedir. Önümüzdeki süreçte sporcu kamp eğitim merkezimizin inşaatını bitirmiş olacağız. Yine kısa süre sonra Amasya Arkeoloji Müzemize taşıma işlemi sona eren mozaiğimizi ziyarete açarak, restorasyonu tamamlanan Yazma Eserler Kütüphanemizi de hizmete alacağız.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız, gerek İl Özel İdaremiz, gerekse DOKAP tarafından desteklenecek projelerle üreticilerimize katkı sağlamaya, onları üretmeye teşvik etmeye devam ediyoruz.

Tüm bunları yaparken, toplumumuzun dezavantajlı kesimlerini de asla yalnız bırakmıyor, Devletimizin imkânlarını öksüz ve yetimlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz, ihtiyaç sahiplerimiz için seferber etmeye gayret ediyoruz.”

Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından toplantıda, Amasya’nın sağlık, eğitim, tarım, sosyal hizmetler, sosyal yardımlaşma, genel bütçe yatırımları, İl Özel İdaresi yatırımları, KÖYDES programı ve Kaymakamlıklarca yürütülen diğer projelere ilişkin bilgilendirmeler yapılarak, görüş alışverişinde bulunuldu.