Samsun'daki kahreden olay Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi Golf Kulübü bölgesinde 3 gün önce meydana geldi. Karadeniz İlkokulu öğrencisi 10 yaşındaki Elif Nur Topçu, kardeşi 8 yaşındaki Oğuzhan Topçu, Kılıçarslan Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki İncilay Altundal ve ikizi Ahmet Altundal serinlemek için girdikleri denizde dalgaların etkisiyle açığa sürüklendi.

 Can pazarının yaşandığı olayda İncilay Altındal ile kuzeni Elif nur Topçu hayatlarını kaybetti ve gözyaşları içinde toprağa verildi. Oğuzhan Topçu'nun sağ olarak kurtarıldığı olayda Ahmet Altundal denizde kayboldu.

  Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin arama çalışmalarının 3'üncü gününde ise Ahmet Altundal'ın cansız bedenine ulaşıldı. Küçük Ahmet'in cenazesi kayalıklar arasında bulundu ve hastane morguna kaldırıldı.

 Bu arada hayatlarının baharında yaşamlarına veda eden kuzen ve ikizlerden geriye birlikte çekilen fotoğrafları kaldı. Çocukların Samsun Sahil yolunda gezerken çekilen fotoğrafları görenlerin yüreklerini sızlattı.