Amasya Üniversitesi’ne bağlı arak Merzifon’da kurulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ilk öğrencilerini bu akademik yıl acak. Kırk öğrenciyle eğitim öğretime başlayacak an fakültenin kendine ait binasının inşaat çışmarı ise hızla sürüyor. Merzifon İİBF binası tamamlanıncaya kadar öğrencileri Merzifon MYO’da eğitim öğretimlerini sürdürecekler. Fakülte binasının ise 2019 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

Fakülte bünyesinde iktisat, işletme, miye, kamu yönetimi, bankacılık ve finans, uluslararası ilişikler, siyaset bilimi, çışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri bölümleri açıldı. İlk etapta sadece iktisat bölümüne öğrenci ınırken gelecek yıl fakültenin mevcut akademik kadrona uygun arak işletme bölümüne de öğrenci ınacağı bildirildi.

Amasya Üniversitesi Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kurucu dekanlığı görevine geçici arak Rektör Yardımcısı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Telhat Özdoğan atandı.

Merzifon’da tam bir eğitim kampüsü kurulacağını kaydeden Özdoğan ilk öğrencilerini heyecanla beklediklerini ifade etti. Merzifon İİBF’nin, Merzifon MYO’yu da içine acak şekilde tasarlanan 85 dönümlük bir arazi üzerine kurulduğunu kaydeden Özdoğan iki blok hinde yapılacak an fakülte binası içerisinde idari ve akademik anlar, laboratuvarlar, derslikler, yemekhane, kantin gibi öğrencilerin akademik ve sosy hayatı için gerekli tüm unrların yer acağını bildirdi.

Kampüs inşaatıyla eşgüdümlü arak ilgili kurumlar tarafından yurt, spor sonu, çevre düzenlemesi gibi çışmarın da başladığını kaydeden Özdoğan; amaçlarının gelişen ve değişen dünyada; akıl, bilim ve evrensel değerlerin ışığında bilgi üreterek daha iyiye; ‘geçmişi değerlendirerek, bugünü anlayarak ve geleceği planlayarak’ ulaşmayı ve başarmayı hedefleyen, bilim, noji ve kültüre; ulus ve uluslararası düzeyde katkı yapabilecek yaratıcı, üretken, girişimci, yenilikçi, rekabetçi, çağdaş ve özgür düşünen, özgüveni yüksek, etik değerlere sahip bireyler yetiştirmek duğunu ifade etti.