Amasya İl Genel Meclisi Eylül Ayı dördüncü birleşimi 7 Eylül 2023 Perşembe günü İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan başkanlığında, İl Özel İdare Genel Sekreteri Erdin Acar, Encümen Müdürü Talat Güler ve İl Genel meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

  İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan’ın açılış konuşmasının ardından

  İl Genel Meclis üyesi Cemal Beyaz’ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 1 Ağustos 2023 tarihli önerge doğrultusunda; Gümüşhacıköy-Konuktepe köyünden asfalt üzerinde bulunan köprü doğal afet sırasında zarar gören köprünün durumunun incelenip yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri komisyonlarınca hazırlanan 25 Ağustos 2023 tarih tarihli rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

  İl Genel Meclis üyeleri Cemal Beyaz, Hüseyin Durmuş, Gürkan Erkişi, Duran Yeter ve Salih Koçak’ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 01.08.2023 tarihli önerge doğrultusunda; Gümüşhacıköy İlçesi Akpınar ve Gülüce köy yolu Ovabaşı çıkışının 2. Km de yolun çökmüş olduğu ve bu yolun asfalta zarar vermeden bakımının yapılması ile ilgili Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Köy İşleri komisyonlarınca hazırlanan 25.08.2023 tarih 5 tarihli rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

  İl Genel Meclis üyesi Hasan Basri İnan, Recep Şen, Osman Karaca’nın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 04.08.2023 tarihli önerge doğrultusunda; Suluova’ya bağlı Eğribük (Tafra) köyünde yoğun şekilde kiraz üretimi yapılmakta olup, sulamayla ilgili Erikli mezrası ile su problemi yaşanmaktadır. İlgili köy ve mezrasına kapalı sistem yapılması ile ilgili Göletler ve Su Ürünleri ile Tarım Orman ve Hayvancılık komisyonlarınca hazırlanan 25 Ağustos 2023 tarih ve 1 sayılı rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken, İl Genel Meclis üyeleri Hüseyin Durmuş, Cemal Beyaz, Gürkan Erkişi, Duran Yeter ve Salih Koçak’ın imzasıyla Meclis Başkanlığına verilen 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 13. Maddesi gereğince gündeme alınması kabul edilen 1 Ağustos 2023 tarihli önerge doğrultusunda; Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan Eslemez, Çavuş Köy, Doluca grup yolunun yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri komisyonlarınca hazırlanan 25 Mayıs 2023 tarih ve 9 sayılı rapor görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

  İl Genel Meclis Başkanlığına verilen 8 adet önerge önce gündeme alındı, ardından ilgili komisyonlara sevki oybirliği ile kabul edildi.