Amasya Valisi Yılmaz Doruk 2023 – 2024 Eğitim – Öğretim yılının başlamasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

 Ülkemizi her alanda daha da güçlü bir şekilde uluslararası alanda temsil edecek ve Ülkemizin hedeflemiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine bizleri ulaştırabilecek bireylere sahip olabilmenin en önemli yolu, çocuklarımızın nitelikli bir eğitim almasıyla mümkündür.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır” sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir.

 Yaz tatilinin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başlayacak olan çocuklarımızın, bilgi ve yeteneklerini geliştirerek başarılı olacaklarına tüm kalbimizle inanıyor ve onlara güveniyoruz.

 Bu düşüncelerle; sevgili yavrularımızı, öğretmenlerimize emanet ediyor; 2023-2024 Yeni Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.