Cumhuriyet Halk Partisi Amasya olağan kongresi 17 Eylül 2023 Pazar günü YAMPAŞ BÇ salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen kongreye CHP kadın kolları genel başkanı Aylin Nazlıaka, çevre il başkanları, milletvekilleri, Belediye başkanları ve partililer katıldı.  17 Eylül 2023 Pazar günü Yampaş  BÇ düğün salonunda gerçekleşen kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündem maddeleri okunduktan sonra il başkalığı seçimine gidildi. Tek liste halinde gidilen seçimde kullanılan 248 oydan geçerli 244 oyun 239’u alarak yeniden Amasya il başkanlığına Turgay Sevindi seçildi.
 

İl başkanı Sevindi açılış konuşmasında ; Kıymetli yol arkadaşlarım, değerli misafirlerimiz

 Geçmişin ilhamı ve tecrübesiyle, hatalarımızdan da dersler çıkararak demokratik, adil ve güvenli geleceğimizi kurmak için ikinci yüzyılımıza girdiğimiz bugünlerde, içinde bulunduğunuz salonda tarihi önemde bir adım atmak üzere toplanmış herkesi tekrar sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Ülkemiz çok zor günlerden geçmektedir. Hukuk devleti ilkesini umursamayan, temel hak ve özgürlükleri ihlal eden, insan haklarını çiğneyen, demokratik değerleri rafa kaldıran bir iktidar anlayışı yüzünden ülkemiz, ekonomik krize sürüklenmiştir.

 Halkımız yoksullukla, açlıkla, pahalılıkla, zamlarla baş başa bırakılmıştır. İktidar sahipleri, ekonomik buhranın oluşmasındaki sorumluluklarını unutturmak için sürekli gündem değiştirme çabası içerisine girmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi kongreleri bu zor dönemde ülkemiz için; her zaman çok önemli ve tarihsel dönemlerde toplanmış, her zaman yeni bir tarih akışını belirlemiş ve her zaman kendi demokratik kültürü içerisinde örnek bir demokrasi anlayışının da ifa edildiği büyük toplantılar olmuştur.

  Hem Partimizin hem Ülkemizin geleceğini yeniden kurmak için çıktığımız bu yolda üstlenilen sorumluluklar da her zamankinden daha fazla ve ağırdır.

14 Mayıs ve 28 Mayıs sonrasında Amasyamız’da oyumuzu artırmamıza rağmen ülke genelinde istediğimiz sonuçlara maalesef ulaşamadık.

Ancak önümüzdeki süreçte 2024 Mart yerel seçimlerinde şehrimizde mevcut ve örnek olan belediye sayımızı çoğaltmak için var güzümüzle çalışmak zorundayız.

Şehrimizin her bir ilçesinde sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını dalgalandırmak zorundayız.

Şeffaf bir yönetimle, liyakatlı kadrolarla,halkın ihtiyaçlarını bilen ve karşılayan,kendi cebini değil halkı düşünen bir belediyecilik anlayış ve kültürünü yerleştirmek için mevcut iki belediye başkanlığı sayımızı 7’ye çıkarmak zorundayız.

 İlçe kongrelerimizle start verdiğimiz YEREL SEÇİM çalışmalarımızı hızlandırarak gerekli adımları atmak zorundayız. Kurtuluşun ve kuruluşun kenti Amasyamızın her bir ilçesinde Amasya İttifakı ve işbirliği ile hareket edeceğiz.

Kimseyi yok saymayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Amasyamızı kucaklayacağız.

Bunun için şimdi GEÇMİŞİN MİRASIYLA YENİ YÜZYILDA BİR ÇİFT MAVİ GÖZÜN IŞIĞINDA

omuz omuza olma,kol kola yürüme ve birlik olmak zorundayız. Şehrimizin buna ihtiyacı vardır.  Bizler MERZİFON VE GÜMÜŞHACIKÖY BELEDİYELERİMİZDE 3. Dönem için, diğer kalan ilçelerimizde  BAŞTA AMASYA MERKEZ ve TAŞOVA belediyesi  olmak üzere GÖYNÜCEK,SULUOVA ve HAMAMÖZÜ’nde yerel de iktidar olacağız.

Amasya ittifakı ile BİZ KAZANACAĞIZ.

Bu düşüncelerle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.

Saygılarımla….