Yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, istiklal ve istikbalimizin ilelebet devam etmesi uğruna, fedakârca mücadele eden Gazilerimiz, Milletimizin övünç kaynağı, vatanseverliğin ve kahramanlığın eşsiz timsalidir.

 Aziz Milletimiz; şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur saymış, girdiği her mücadeleden de zaferle çıkmıştır.

 Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore’de, Kıbrıs’ta ve 15 Temmuz’da Vatanımıza ve Milli Birliğimize kast edenlere karşı verdiğimiz mücadelelerde nice destanlar yazan Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları olmuştur. Onların fedakârlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

  Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ederken, hayatta olan Gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür temenni ediyorum.