Emekliye ek zam ve Cumhuriyet ikramiyesiyle için gözler 1 Ekim tarihine çevrilmiş olup Meclis’e gözler çevrilirken, maaş düzenlemesine dair detaylar yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

  Bu kapsamda seyyanen zam, Cumhuriyet ikramiyesiyle birlikte bütün seçenekler masaya geldiği ifade edilirken, Ekim ayının üçüncü haftası daha kritik hale geldi.

 Milyonlarca vatandaşın gelirini daha çok artıracak emekliye zam düzenlemesiyle masada yer alırken, bir de ikramiye ödenmesi gündeme geldi.

 Bu yıl Cumhuriyetin 100'üncü yılı dolayısıyla bayramlarda ödeme yapılacak ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları tarafından hazırlık yapıldığı öğrenildi.

  Haziran ayından itibaren bir çalışma yürütüldüğünü biliyoruz. Çalışma Bakanlığı ile birlikte Hazine Bakanlığı arasında istişare çalışması devam ediyor.

  Emeklilere seyyanen zam mı yapılacak yoksa ikramiye mi ödenecek? Bütün olasılıklar masaya geldi. İlgili kurumlar bu durumu istişare edip, durumu analiz yapıyor.

  Geçtiğimiz haftalardan itibaren AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından açılama geldi. Kısa zaman içinde Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz.

  Özellikle ciddi bir çalışma var vurgusu yaptı. Ekim ayı ve Kasım gibi TBMM’ye gelebileceğini söyledi.

   Birçok düzenlemenin Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Ekim ayının üçüncü haftasında kanuni düzenlemeler olacak. Üçüncü haftasında bütçe maratonu başlıyor. Aralık ayı sonrasında parlamenterleri yoğun mesai bekleyecek.

  Ekonomik düzenlemelerin olmasıyla birlikte ilk gelecek kanuni düzenlemelerden birinin deprem yasası olmasını bekliyoruz. 6 Şubat depremlerinden sonra yapılan bir çalışma var.

  Deprem yasasının ilk gelecek kanun olmasını bekliyoruz. Enerji kaynakları kanunu ele alınacak. İş ve yatırım ortamını yakından ilgilendiren kanuni düzenlemeleri 2024 yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreklerinde Meclis’ten geçmesi planlanan düzenlemeler arasında.

  Esnek çalışma düzenlemesiyle birlikte, KİT yönetim reformun yanı sıra etkin olarak sağlık sistemi reformunun Meclis gelmesi ve görüşülmesini bekliyoruz. Yeni dönemde ihtiyaçlara yönelik olarak düzenlemelerin olması. Eğitim sağlık alanında kanunların TBMM’ye biran önce gönderilmesini bekliyoruz.”