“Çok Kıymetli Amasyalı Hemşehrilerim;

Severek görev yaptığım memleketim Şehzadeler Şehri Amasya’mıza, Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın ikası ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek tensipleri ile Çorum İline Tarım ve Orman İl Müdürü olarak atanmam nedeniyle veda ediyorum.

21 yıldan fazla bir zaman diliminde Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzde; Mühendis, Şube Müdürü ve İl Müdürü olarak görev yaptım. Bu süre zarfında İlimizin zengin tarım potansiyeline katkı sağlamak için ekip arkadaşlarımla birlikte mesai mefhumu gözetmeden çalıştık. 

Sektördeki tüm paydaşlarımızın destekleriyle İlimizin tarımsal üretiminin markalaşması ve katma değerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yürüttük. Bu bağlamda İlimizin en önemli tarımsal değerleri olan Amasya Misket Elması, Amasya Kirazı ve Amasya Çiçek Bamyasının coğrafi işaret belgelerinin alınması başta olmak üzere seracılık, mera ıslahı, bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ile hayvan sayısı ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çok çeşitli ve büyük ölçekli projeler gerçekleştirdik. Bugün itibariyle geriye baktığımda bu çalışmalarımızda sektör olarak başarılı olduğumuzu ve Amasya tarımına önemli oranda katma değer sağladığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya, Bakanlığımız Genel Müdürlerimize, Milletvekillerimiz Sayın Haluk İpek, Sayın Hasan Çilez, ve önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Mustafa Levent Karahocagil’e şükranlarımı sunuyorum. 

Amasya’da görev yapmış olduğum süre boyunca birlikte çalışma imkânı bulduğum Sayın Valimiz Mustafa Masatlı’ya ve Sayın Valimiz Yılmaz Doruk’a, kurum amirlerimize, sivil toplum örgütlerine, sektörümüzün tüm temsilcilerine, değerli muhtarlarımıza, üretimin ana unsuru olan fedakâr çiftçilerimize ve çok değerli mesai arkadaşlarıma bana her daim destek oldukları için teşekkür eder göreve başlayacak olan İl Müdürü Sayın Gürol ÇETİN’e ise görevinde başarılar dilerim. Tüm Amasya halkını saygıyla selamlıyorum.”