Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünün gururunu yaşıyoruz diyen Rektör Turabi, “Her daim hür yaşamış milletimiz, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihte eşi görülmemiş bir zaferle kırmış; hürriyetinden, bağımsızlığından ve onurundan asla ödün vermeden gösterdiği bu mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

   Bugün bu anlayış ile Cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizin vuslat bulduğu kutlu ruhtan aldığımız ilham ile Cumhuriyetimizin 100. Yıl gururunu hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet coşkusunu yüreklerimizden evlerimizin balkonlarına, şehrimizin caddelerine, meydanlarına hep birlikte taşıyoruz.

   Bu inanç ve duygularla; başta Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçip ahirete göç eden tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gurur abidesi gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

  Cumhuriyetimizin 100. Yılı, Türkiye Yüzyılı kutlu olsun.” dedi.