Solingen Faciası’nın 30. yılı ve bu ırkçı saldırıda 5 aile üyesini kaybeden “Bilge Ana” lakaplı Mevlüde Genç, vefatının yıl dönümünde doğduğu köy olan Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde 31 Ekim 2023 Salı günü anılmıştı.

Aynı gün İstanbul’da Türk-Alman Üniversitesi’nde gerçekleşen özel bir etkinlikte, Mevlüde Genç’in kardeşi Niyazi Genç ve yakınlarının katıldığı bir etkinlikle hatırasını yaşatıldı.

Konuyla ilgili torunu Özlem Genç bir Mesaj yayınladı:

”Bugün, Türk-Alman Üniversitesi’nde gerçekleşen özel bir etkinlikte, Babaannem Mevlüde Genç’in hatırasını anıyoruz.

Mevlüde Anne, sadece bir büyükanne değil, aynı zamanda bir ilham kaynağıydı. Onun değer verdiği Türk-Alman dostluğu ve eğitim sevgisi, bu özel günün temelini oluşturuyor.

Türk-Alman Üniversitesi, bu anlamlı etkinlikte, Mevlüde Anne’nin anısını yaşatmak amacıyla kütüphanesini onun adını taşıyacak şekilde isimlendirdi. Kütüphane, Mevlüde Anne’nin eğitim ve bilgiye verdiği büyük önemi yansıtıyor.

Etkinlik, Türk-Alman dostluğunun bir sembolü olarak Mevlüde Anne’ye saygı göstermek ve onun öğretilerini hatırlamak amacıyla düzenleniyor. Türk-Alman Üniversitesi, bu anlamlı günü Türkiye ve Almanya’nın temsilcileri ve destekçileriyle birlikte düzenlemiştir. Bu etkinlik, dostluğun, bilginin ve sevginin bir araya geldiği bir anı olarak kalacaktır.

Türk-Almam Üniversitesi’ne, Mevlüde Genç adının bu anlamlı kütüphaneye verilmesine katkıda bulunan herkese ve saygıdeğer konuklarımızın katılımına, ailemiz adına derin teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu özel günde yanımızda olmanız, Mevlüde Anne’nin anısını daha da özel kıldı.

Özlem Genç”