Türkiye’de Erzurum ve Trabzon’da unan curling sonunun 3’üncüsünün yapımı Amasya’da bitirildi. Yeni Amasya Spor Sonu’nun t katında hizmet verecek an Curling sonu 2 ay gibi kısa bir süre de tamamlandı. 1,5 milyon liraya m an iki ayrı pisti an sonda hedef geleceğin milli sporcularını yetiştirebilmek.

Uzun uğraşlar ve emekler sonucunda curling oyun anı pisti in geçici ka ünü yaparak tamamladıklarını belirten Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek, konuşmasında şunları söyledi; "Türkiye’de ilklerden an bir son, Türkiye’de 3-4 noktada var, bunlardan bir tanesi bakanlığımız ili de planlamıştı. Akabinde Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Kenan beyinde çok özel gayretleriyle beraber ili e böyle bir tesisi kazandırmış duk. Curling Türkiye’de yeni gündeme gelmeye başlayan bugün Kanada gibi birçok ülkede en popüler spor branşı ama ülke de yeni faiyete geçmeye, duyulmaya başlandı. Aynı zamanda impik bir spor, bu çok büyük bir avantaj impik spor ması, tabi böyle impik bir sporun Türkiye’de yeni canlanmaya başlayan ve tesis sayısı da çok az an bir sporun bu tesislerden birinin ili de yapılmasının ili e çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

İl temsilci i federasyonumuz atadı. Beden eğitimi öğretmeni Ahmet Arı bu işte oda duayenlerde bir tanesi duğunu söyleyen İl Müdürü Kodek, “Bununla ilgili ivedi bir şekilde federasyonumuzdan birkaç hafta içinde hakem ve antrenörlük kur açacağız. Ama curling sporunun ili de 2’inci kademe antrenör sayısı da çok az duğu için tın gibi maktan çok zorlanıyoruz. Bunu da federasyon tarafından ücreti karşılanmak şartı ile bir antrenörü e Ankara’dan gönderiyor. 10-15 gün içerisinde burada öğrencileri inşlah çışmarına başlamış acaklar” diye konuştu.

İki bölümden uşan curling sonunun ilk atışını da Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek yaptı.