2023 Yılı UMKE Faaliyet Planı kapsamında Ulusal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından Suluova Yedi Kuğular Millet Bahçesinde düzenlenen “Umke Temel Eğitim“ kampı 06-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

1 Uzman Hekim

2 Pratisyen hekim

1 Psikolog

1 Diyaliz teknikeri

1 Röntgen teknikeri

1 Eczane teknikeri

1 Anestezi teknikeri

4 Hemşire

5 Paramedik

1 Att

3 Ebe

olmak üzere 21 kursiyerin katıldığı eğitimde Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün belirlediği standartlarda;

Afetlerde ve ODD’de haberleşme, olay yeri yönetimi, triaj, temel yaşam desteği, travmalı hastada acil olgu yönetimi, enkazda çalışma, crush(ezilme) sendromu ve afetzede psikolojisi konusunda eğitimler verilmiştir.

Teorik eğitimin yanında uygulamalar yapılıp, senaryo gereği enkazda bulunan afetzedelere yönelik medikal arama-kurtarma eğitimleri de düzenlenmiştir.

Afetlere ve olağan dışı durumlara her zaman hazır olmayı ilke edinen UMKE, gün geçtikçe profesyonel sayısını arttırarak olası afetlerde ve ODD’de daha yeterli, daha donanımlı hizmet vermeyi planlamaktadır.

Kampın sona ermesiyle birlikte Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 21 kursiyere İl Sağlık Müdürümüz Dr. Dursun KOÇ, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa ÜNLÜ, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet KÖSE, Acil ve Afet Birim Sorumlusu Osman BAŞ tarafından katılım belgeleri takdim edildi.

Sağlık Ordumuzun ilimizde UMKE gönüllü personel sayısı 120’ye ulaşmış olup, tüm UMKE gönüllülerimize çalışmalarında başarılar dileriz.