2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, partilerin aday belirleme süreci ve aday olmak isteyenlerin istifa süreci de yakında başlayacak.

CHP, Amasya Belediyesinde CHP bayrakları dalgalandırmak istediğini daha önce dile getirmişti. CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi’nin olası başkan adaylığı durumunda CHP Amasya İl Başkanlığına kimin getirileceği CHP cephesinde konuşulmaya başlandı.

CHP'de Amasya Belediye Başkanlığı için potansiyel aday adayları ve olası bir istifa durumunda il başkanlığı için dolaşan iddialar, partinin iç kulislerinde heyecan yaratıyor. Bu süreçte en fazla konuşulan isimlerden biri CHP Amasya İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi. Sevindi'nin belediye başkanlığı için aday adayı olacağı söylentiler arasında öne çıkıyor.

Ancak, eğer Turgay Sevindi aday adaylığı için istifa ederse, boşalan il başkanlığı koltuğuna kimin geçeceği de merak konusu haline geliyor. İki önemli ismin kulislerde il başkanı olacağı iddia ediliyor. Kimilerine göre, Başkan Yardımcısı Recep Zorlukuş'un il başkanı olacağı iddia edilirken, kimilerine göre İl Sekreteri İlker Küp'ün boşalan koltuğa geçeceği konuşuluyor.

Kulislerde dönen iddiaların odak noktasında bu iki isim bulunsa da, ilerleyen günlerde gerçekleşecek olaylar ve siyasi gelişmeler neticesinde bu durum değişebilir. Turgay Sevindi'nin istifa etmesi durumunda, boşalan koltuğa hangi ismin geleceği, partinin iç dinamikleri ve parti üyelerinin tercihleriyle belirlenecektir. Bu süreçte yaşanacak gelişmeler, CHP Amasya İl Başkanlığı için yeni bir dönemin habercisi iken Başkan Sevindi’nin istifa etmesi olasılığında Amasyalılar ve partililer CHP İl Başkanlığı koltuğunda kimleri görmek ister?