Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan 1,5 milyon çiftçiye güzel haberi duyurdular.

  Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olduğu için, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan 1,5 milyon çiftçi ise ne yapacağını şaşırmış durumda. Beklenen haber ise geldi. 5.000 liralık ikramiyenin kapsamı dışında kalan emekli çiftçilerle ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı kaydedildi.

 Daha önce üretim faaliyetleri nedeniyle Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kayıtları bulunan; ancak bugün herhangi bir üretim faaliyeti olmayan, sayıları yaklaşık 1,5 milyonu bulan çiftçiler için yeni düzenleme geliyor.

  Kulislerden alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la görüşerek problemlere karşı çözüm bulunması konusunda talimat verdi. AK Parti kaynakları, emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için düzenleme yapılabileceğini ve bunun bütçe görüşmelerinden önce bir torba teklifle TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini belirtiyor.