Yılbaşı öncesi Amasya merkez ve ilçelerinde açık alkollü içki sunumu yapılan işletmelerde denetimler devam ediyor.

 Yıl boyunca Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerine ilaveten, Amasya genelinde İl ve İlçe Müdürlükleri kontrol görevlileri tarafından yılbaşı öncesi gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri denetlenmektedir.

 Gerçekleştirilen denetimlere dair bilgi veren İl Müdürü Gürol ÇETİN:  ‘’Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri tarafından açık alkol sunumu yapılan işletmelerin genel ve özel hijyen kurallarına uygunlukları ve tüketime sunulan başta alkollü̈ içkiler olmak üzere tüm gıda maddelerine yönelik Türk Gıda Kodeksine uygunlukları yönünden denetlendiğini, özel filtre ve mobil kontrol cihazıyla alkollü içeceklerin bandrol kontrolü yapıldığını, yeni yıla girerken vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla ekiplerimizin 7/24 çalışıyor olduğunu, 

 Yılbaşı öncesinde söz konusu işletmelerde yapılan denetimlerde, Amasyalı vatandaşlarımızın güvenli gıdaya ulaşmalarını temin etmek, halkın sağlığının korunması, haksız rekabetin önlenmesi ve bandrolsüz, sahte bandrollü veya sahte alkolden uzak tutmak amacıyla denetimlerimizin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.