Ekonomi yönetimi 2024 yılı ocak ayı itibarıyla geçerli olacak emekli maaşlarına yönelik ek bir düzenleme yapmaya hazırlanırken, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan yüzde 37.57 zam oranına göre hesaplanmış yeni maaş bilgileri e-Devlet uygulamasına yüklendi.

  Ekonomi yönetimi 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak emekli maaşlarına yönelik ek bir düzenleme yapmaya hazırlanırken, yüzde 37.57 zam oranına göre hesaplanmış maaş bilgileri e-Devlet uygulamasına yüklendi.

  SGK ve Bağ-Kur emeklileri e-Devlet uygulamasında 4-A emekli aylığı bilgisi bölümünde, yeni maaşlarının tutarını ek ödemeleriyle birlikte görebiliyorlar. Emekliler tahsis numaralarına göre yeni maaşlarını 17 Ocak’tan itibaren çekebilecekler. Ek zam yapılırsa, bir sonraki maaşa fark olarak yansıtılacak veya arada ek ödeme olarak verilecek.

  Geçen yıl yapılan bir yasal düzenleme ile aldığı maaş ne olursa olsun, en düşük emekli aylıkları seyyanen ödeme ile 7500 liraya tamamlanıyordu.  Bu durumda olup da kök maaşı 5500 lira ve altında olanlar, enflasyon farkı olarak verilen yüzde 37.57’lik zamma rağmen yine 7500 lira maaş alacaklar.