Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Ocak ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Amasya Valisi Yılmaz Doruk’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

  Toplantıda Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Erarslan, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Av. Erol Duyum ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı.

OKA Dönem Başkanı Vali Yılmaz Doruk toplantıda yaptığı konuşmada: “Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2024 Yılı Ocak Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için İlimizde bir aradayız.

 Bugün bu toplantımızda 2024 yılında Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini değerli meslektaşım Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya devredeceğim. Kendisinin bilgi birikimi ve tecrübesiyle bütün bölge illeri için çok güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum.

 Bu toplantı vesilesiyle, Dönem Başkanlığım süresince Orta Karadeniz Bölgemizde yaptığımız hizmetlerde birlikte mesai harcadığımız Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ediyor, toplantımızın bölgemiz için başarılı çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

  Valimiz Yılmaz Doruk’tan Dönem Başkanlığı görevini devralan Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise “ Başkanlığım süresince ajansımızın bölgemize yapacağı çalışmaların arttırılarak devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda emekleri ve gayretleri için Amasya Valimiz Yılmaz Doruk’a ve daha önceki dönem başkanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

    Toplantıda daha sonra Ocak ayı gündeminde yer alan: “2009-2023 Yılları arasında uygulanan Mali Destek uygulamaları, 2023 Yılı İnsan Kaynakları ve Hizmet İçi Eğitim Raporu, 2023 Yılı bütçe uygulama sonuçları, 12. Kalkınma Planı’nda Turizm Sektörünün Yeri ve TR83 Bölgesi Turizm Sektörü” konuları görüşülerek karara bağlandı.